Skip to content

Programma’s

Doorlopend

Iedere maandagavond van 19:30 tot 21:15 uur we zitten 2x 25 minuten met tussendoor een loopmeditatie.
Er is ruimte voor uitwisseling en voor een kort privé onderhoud na afloop van de meditatie. Je kunt de avond ook via ZOOM volgen.
Meld je even aan om te kijken of er plaats voor je is of voor de ZOOM link.
Kosten: een donatie naar eigen keuze.
Iedereen met zit ervaring is welkom. We mediteren in de stijl van de Maha Karuna Ch’an. Op de eerste maandag van de maand hebben we de mogelijkheid voor mensen die kennis willen maken met meditatie. Dan is er wat uitleg en een begeleide meditatie. Anders is de zazen in stilte.

Iedere woensdagavond mediteren we van 20:00 tot 21:30 uur bij Kenkon in Wageningen.
Ook dit is nu via Zoom te volgen, via een mailtje kun je de ZOOM link krijgen. Op de eerste woensdag van de maand is er een stevige zit. We beginnen dan OOK om 20:00 uur en doen zazen en kinhin voor bijna twee uur, met aan het eind een korte recitatie en een kop thee.
We geven hier ook 4 keer per jaar een zazenkai van één zondag (met 10x 25 minuten zazen) en twee keer per jaar is er een beginnerscursus van 20:00 tot 21:00 uur van 12 avonden.

Introductie

“To understand relationship is the most important thing in life: not god, not all these scriptures, but to understand the depth, the meaning, the beauty, the quality, of relationship.” Krishnamurti

Alle wijsheidstradities vertellen het: de wereld en jij zijn niet van elkaar gescheiden. Dit betekent dat de ontwikkeling van je persoonlijke systeem en de systemen waar je deel van uitmaakt, zoals je team op het werk, je partnerrelatie, je buurt e.d., onderling afhankelijk van elkaar zijn. Daarom richt ons werk zich altijd op die wisselwerking.
In het centrum van Amsterdam bieden wij (Annick Nevejan en Olaf van Kooten) trainingen, workshops, doorgaande meditatiegroepen, individuele coaching en relatiebegeleiding voor persoonlijke en collectieve ontwikkelings- en transformatieprocessen.

Wat ons ten diepste drijft (onze ‘purpose’) in ons eigen leven en in het begeleiden van mensen is hoe je kunt bijdragen aan de bloei van jezelf en de wereld om je heen. Met ons aanbod willen we een systeemgerichte spirituele ontwikkeling stimuleren. Het stapsgewijs bouwen aan duurzame relaties staat daarbij centraal: met de natuur, met elkaar en met organisaties die bereid zijn te investeren in systeemgericht leiderschap.
In ons werk integreren we Boeddhistische en Westerse psychologie, interpersoonlijke neurobiologie en de Theorie van Levende Menselijke Systemen. Vanuit deze discipline’s geven we de doelen van onze verschillende trajecten praktisch handen en voeten om zodoende met meer wijsheid en compassie impact te hebben op de systemen waar je deel van bent.

Unlocking the Interpersonal Potential

In onze dagelijkse interacties raken we gemakkelijk verstrikt in meningsverschillen en tegenstellingen, waardoor de communicatie stroef verloopt en samenwerkingen kunnen vastlopen. Vanuit de Theorie van Levende Menselijke Systemen kijken we hiernaar vanuit een ruimer perspectief door onszelf, een relatie, groep of team als een systeem te beschouwen. Dit creërt de mogelijkheid om de onderliggende dynamieken in onze relaties in beeld te krijgen en aan te wenden om bevredigende en effectieve (werk)relaties te ontwikkelen. Annick Nevejan geeft Systems-Centered® Trainingen (SCT) en workshops in Amsterdam.

Zie agenda voor doorklik naar meer informatie

Inner Work for Outer Change

“The world is not a problem to be solved; it is a living being to which we belong (..) Until we go to the root of our image of separateness, there can be no healing.”    Llewellyn Vaughan-Lee

In ons verlangen naar sociale rechtvaardigheid en ecologische duurzaamheid laten we te vaak een essentieel onderdeel weg: hoe veranderen we onszelf zodat we veerkrachtig genoeg zijn om op eigen wijze bij te dragen aan de grote transitie waar we ons wereldwijd in bevinden. Naast individuele begeleiding en coaching bieden we de volgende trainingen en retraites in de zomer en najaar 2023:

Annick & Olaf