Programma’s

Doorlopend: iedere maandagavond van 19:30 tot 21:15 uur we zitten 2x 25 minuten met tussendoor een loopmeditatie. Er is ruimte voor uitwisseling en voor een kort privé onderhoud na afloop van de meditatie. I.v.m. de Corona maatregelen zijn er regels om 1,5 m afstand te houden. Je kunt de avond ook via ZOOM volgen. Meld je even aan om te kijken of er plaats voor je is of voor de ZOOM link. Kosten: een donatie naar eigen keuze.

Iedereen met zit ervaring is welkom. We mediteren in de stijl van de Maha Karuna Ch’an. Op de eerste maandag van de maand hebben we de mogelijkheid voor mensen die kennis willen maken met meditatie. Dan is er wat uitleg en een begeleide meditatie. Anders is de zazen in stilte.

Iedere woensdag avond mediteren we van 20:00 tot 21:30 uur bij Kenkon in Wageningen.  Ook dit is nu via Zoom te volgen, via een mailtje kun je de ZOOM link krijgen. Op de eerste woensdag van de maand is er een stevige zit. We beginnen dan OOK om 20:00 uur en doen zazen en kinhin voor bijna twee uur, met aan het eind een korte recitatie en een kop thee. We geven hier ook 4 keer per jaar een zazenkai van één zondag (met 10x 25 minuten zazen) en twee keer per jaar is er een beginnerscursus van 20:00 tot 21:00 uur van 12 avonden.

FROM MINDFULNESS TO INSIGHT

Een 3- daagse training op 20 februari, 13 maart en 10 april 2022

In deze training willen we terug gaan naar het begin, namelijk de oorspronkelijke staat van ons bewustzijn voordat we verstrikt raakten in ideeën, meningen en conflicterende gevoelens. Middels in stilte te wandelen, te zitten en door een vriendelijke vorm van enquiry geraken wij aan de bron van onze aangeboren wijsheid. Bij die bron, die onze ware natuur is (Boeddhanatuur), is het mogelijk om te rusten met een overweldigende liefde voor de wereld waarin wij leven. We hoeven daar niets voor te doen, alleen maar mindful zijn van ons eigen gewaarzijn.

Ter inspiratie voor deze retraite gebruiken we het volgende boek ‘From Mindfulness to Insight’ van de Mindfulness Association dat uitgaat van het Boeddhisme, maar toepasbaar is in iedere levensovertuiging.

De spirituele beoefening bestaat uit:

  • Mindfulness – We verdiepen eerst de shamatha en daarna de vipassyana meditatie
  • Compassie – de zachtmoedige kracht om ons toe te wenden naar wat er is, ook als dit ongemakkelijk of pijnlijk aanvoelt.
  • Inzicht – meditatief zelfonderzoek – de aangeboren nieuwsgierigheid om de dingen te bevragen en te onderzoeken, waarin de vraag belangrijker is dan het antwoord
  • Mindful dialogue – open uitwisseling van ervaringen

Voor deze training is een jaar dagelijkse ervaring met mindfulness en/of meditatie wenselijk. Neem contact met ons op als je vragen hebt en wilt onderzoeken of dit iets voor je is.

Praktische informatie https://www.nevejan.net/media/Van_Mindfulness_naar_Inzicht_Meditatie.pdf

Trainers: Annick Nevejan & Olaf van Kooten

Spiritual practice isn’t just something we do, like mindfulness.
It’s an orientation of being.
It’s to be oriented in a deep way of life.
It’s an attitude.
It’s something we live with.
It’s living in a state of discovery.
It transcends forms of spiritual practice.
To live in state of discovery is an orientation to all of life, all the time.

Adyashanti

Annick & Olaf

Een site van WebZenz.

Pin It on Pinterest