Programma’s

Doorlopend: iedere maandagavond van 19:30 tot 21:15 uur we zitten 2x 25 minuten met tussendoor een loopmeditatie. Er is ruimte voor uitwisseling en voor een kort privé onderhoud na afloop van de meditatie. Kosten: een donatie naar eigen keuze. Iedereen met zit ervaring is welkom. We mediteren in de stijl van de Maha Karuna Ch’an. Op de eerste maandag van de maand hebben we de mogelijkheid voor mensen die kennis willen maken met meditatie. Dan is er wat uitleg en een begeleide meditatie. Anders is de zazen in stilte.

Iedere woensdag avond mediteren we van 20:30 tot 22:00 uur bij Kenkon in Wageningen.  Op de eerste woensdag van de maand is er een stevige zit. We beginnen dan om 20:00 uur en doen zazen en kinhin voor bijna twee uur, met aan het eind een korte recitatie en een kop thee. Dit wordt geleid door Frank Dries en mij samen. We geven hier ook 4 keer per jaar een zazenkai van één zondag (met 10x 25 minuten zazen) en twee keer per jaar is er een beginnerscursus van 19:00 tot 20:15 uur van 10 avonden.

Stilte retraite op een prachtige locatie in de Ardennen “Chateau Frandeux” op 20 tot 29 september 2019. Deze retraite geef ik samen met Han de Wit en Louise Kleinherenbrink. Het is open voor iedereen die kennis wil maken met meditatie en voor iedereen die al langer ervaring heeft. Beschouw het als een diepe manier om tot rust te komen en een bron van inspiratie vinden in jezelf.

Op 16 maart 2019 start onze nieuwe compassie training die uit 3 keer een tweedaagse training bestaat met tussendoor huiswerk. De training leert je hoe je compassie voor anderen en voor jezelf kunt trainen en als zodanig in je leven krijgen. Het blijkt dat dit heel erg hard nodig is als je dieper in onderzoek in jezelf gaat. Dan komen we vaak dingen tegen die we eigenlijk niet zo leuk vinden en liever niet willen weten. Toch is het onder ogen zien van deze zaken essentiëel om met vrijheid en openheid jezelf en de wereld te kunnen betreden. Compassie hebben met jezelf is de basis van deze ontwikkeling, zonder deze compassie wordt het hard werken en teleurstellend. Opgeven kan hier.

Van 8 april tot 13 april 2019 is geven Annick en ik een Vipassana retraite in België. “Vipassana retraite Bevrijdend Inzicht” in De Kluizerij te Affligem. Informatie en inschrijven kan hier.

Van 2 tot en met 7 augustus houden Annick en ik een retraite in Beaumont (België). De accomodatie is vrij sober (het is het beste om een eigen tent mee te nemen, maar er zijn ook enkele slaapzalen), maar de omgeving is fantastisch. Voor deze 5-daagse betaal je slechts €300,-. En daarbij krijg je alle wijsheid en stilte cadeau. Dit is een buitenkans die je niet wil missen. Lama Rinchen Palmo zal ook enkele lezingen geven en je kunt meedoen met de Boeddhistische rituelen die zij uitvoert. Maar het mooiste is wandelen in de omgeving. Je kunt je hier aanmelden.

Voor alle andere programma’s klik even op www.nevejan.net

Alle informatie over de Leergang ‘At the Edge of the Unknown’ vindt je hier!!!

 2019-2020 Amsterdam

Annick & Olaf

Een site van WebZenz.

Pin It on Pinterest