De Hart Soetra

Van vrijdagavond tot zondag middag hebben 23 mensen onder leiding van André van der Braak zich verdiept in de Hart Soetra. We hebben hiervoor het boek van Red Pine gebruikt. De meeste mensen kenden elkaar van de sesshin in Steyl. Ik ervoer de meditatie als uitzonderlijk diep en heb het vermoeden dat de meeste mensen al veel ervaring met zazen hadden. André hield 6 lezingen die hier te beluisteren zijn. Hij wist de juiste combinatie van hoofd en hart te vinden. Men was erg onder de indruk ook van het interactieve aspect van de lezingen. Elsbeth Wolf heeft het georganiseerd en dat was een hele klus, wij zijn haar daarom erg dankbaar. Op naar het volgende weekend in mei in het Lioba klooster te Egmond. Daar zal de Avatamsaka soetra bestudeerd worden. Er is al een wachtlijst, maar ik zou me toch maar inschrijven.

3 reacties op De Hart Soetra

  1. Jacqueline Smit 22 februari 2015 op 18:53 #

    Helemaal juist, en ik was erbij! Gate gate, paragate, parasamgate, bodhi svaha :))

  2. Hannie Sanders 23 februari 2015 op 14:49 #

    Was zeker een mooi, inspirerend ( en ontregelend) weeekend. ’s Avonds thuis weer eens het laatste boek van Nico Tydeman ter hand genomen, deed het open bij de boekenlegger en daar stond: gate, gate, paragate, parasangate, bodi svaha.

  3. Ria Soers 23 februari 2015 op 18:15 #

    De Hart Soetra! Wat was het een mooie weekend. Uitstekende dharma lessen van Andre, prima organisatie en lokatie. Chappoo! Dank dat we weer ‘geleerd’ hebben dat we voorbij dienen te gaan aan de diepste wijsheid, zodat het hart de vrijheid krijgt om open te gaan. Dank, dank.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een site van WebZenz.

Pin It on Pinterest

Share This